Gastouder met subsidie

Wilt u met behulp van subsidie een gastouder inschakelen als oppas voor uw kinderen? Dat is mogelijk! U kunt namelijk als werkende ouder in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang.

De kinderopvangtoeslag is een bijdrage van de overheid en uw werkgever in de kosten van kinderopvang. U komt voor deze toeslag in aanmerking als u gebruik maakt van kinderopvang. De belastingdienst betaalt de toeslag aan u uit.

Als ouder kunt u zelf bepalen welke gastouder het meest geschikt is voor uw kinderen. Een opa of oma kan hierbij ook als gastouder naar voren worden geschoven en kan zich in laten schrijven bij Oma’s Oppasservice.

Omdat u via ons gastouderbureau officieel betaalt voor kinderopvang, kunt u dus in aanmerking komen voor subsidie van de overheid.

De tegemoetkoming van de belastingdienst in de kosten van kinderopvang is gemiddeld 90%. Opa of oma die oppast kan 10% van het verdiende bedrag met oppassen eventueel terugschenken aan uw gezin. Hierdoor maakt u dus helemaal geen kosten voor kinderopvang, maar kunt u wel een bepaald bedrag per uur geven aan de oppassende opa of oma.


Veelgezochte informatie:

zoek oppas aan huis - gastouderbureau oppas - kinderopvang aan huis - gastouder oma - gastouder belasting - gastouder met subsidie - gastouderbureau oma - oppas aan huis - oppas oma - oppas gezocht -